Het Magento community jaaroverzicht van Cream

Het Magento community jaaroverzicht van Cream

Wat heeft Cream voor de Magento community betekend in 2018
2 januari 2019 Door Danny

Nu 2019 officieel van start is gegaan kijken we bij Cream terug op 2018. We kunnen terugblikken op een fantastisch jaar met een groot aantal hoogte punten. Bij Cream vinden we het niet alleen belangrijk om mooie projecten te realiseren voor onze klanten, maar leveren we ook graag een bijdrage aan het Magento ecosysteem in zijn geheel. Omdat dit niet altijd zichtbaar is sommen we de hoogtepunten van 2018 hieronder op.

Magento Community Insider

Cream is in 2018 deelnemer geworden van het Magento Community Insider Program. Hierdoor is er formeel de relatie tussen Cream en Magento vastgelegd en hebben wij de direct contact mogelijkheden binnen Magento. Door dit programma hebben wij altijd toegang tot de laatste en nieuwste informatie die Magento alleen met haar partners deelt.

Magento Master

Onze collega Danny Verkade is door Magento in 2018 uitgeroepen tot Magento Master. Op de Magento Imagine conferentie in Las Vegas heeft hij tijdens de keynote de Magento Master award in ontvangst genomen die werd uitgereikt door van de CEO van Magento, Mark Lavelle.

Magento Certification Advisory Board

Ervaren Magento-professionals valideren hun vaardigheden door het behalen van één of meerdere certificeringen. Dit jaar hebben collega’s van Cream meegeholpen bij het realiseren van twee verschillende examens ten behoeve van deze certificeringen. Edwin Bos is naar Boston afgereisd om mee te helpen met het Magento 2 Certified Professional Frontend Developer examen. Julian van Drielen heeft meegeholpen bij de realisatie van het Magento 2 Professional Developer Plus examen in London.

Magento Association Task Force

Op het MagentoLive Europe 2018 evenement in Barcelona werd er door Magento tijdens de keynote een update gegeven over de voortgang van de Magento Association, dit is de nieuwe onafhankelijke non-profitorganisatie die eerder dit jaar werd aangekondigd tijdens de Magento Imagine 2018 conferentie in Las Vegas. Voor het vormen van de Magento Assocation is een task force opgericht die helpt om de organisatie op te starten. Door Magento is onze collega Danny Verkade samen met zes andere mensen uit de Magento community gevraagd om aan deze task force deel te nemen.

Community Events & Code

Er is deelgenomen aan 3 verschillende podcasts van Dutchento, waarbij er gedicusseerd is over diverse Magento onderwerpen. Direct na de overname van Magento door Adobe is er deelgenomen aan een livestream om de overname en over de mogelijke gevolgen hiervan te praten. Daarnaast zijn er twee verschillende meet ups georganiseerd. De eerste meet up vlak na de Magento Imagine conferentie is gehouden in Rotterdam om zo het laatste nieuws te kunnen delen met de Nederlandse Magento community. Tot slot is er in meet up georganiseerd in New York waar in totaal z’n 40 mensen uit de lokale Magento community op af zijn gekomen.

Cream levert ook haar steentje bij aan de code van Magento zelf. In 2018 zijn er door ons totaal 43 verbeteringen aan de code van Magento voorgesteld en door Magento geaccepteerd. Inmiddels hebben deze wijzigingen hun weg gevonden naar de verschillende releases die het afgelopen jaar zijn uitgekomen.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Contact me

Waarom een WordPress koppeling naast jouw Magento shop?

Lees meer