Magento verlengt support voor Magento 1

Ondersteuning tot juni 2020
7 september 2018 Door Danny

Magento heeft meer duidelijkheid gegeven over de ondersteuning van Magento 1 en heeft nu officieel bekend gemaakt dat ze deze blijven ondersteunen tot juni 2020.

Magento begrijpt dat veel organisaties die op dit moment nog gebruik maken van het Magento 1 e-commerce platform meer tijd nodig hebben om over te stappen naar Magento 2. Daarom heeft Magento de ondersteuning voor deze software verlengt, zodat klanten de tijd en het vertrouwen hebben om te upgraden wanneer dit voor hun het beste uitkomt.

Magento 1 Commerce & Open Source

Voor Magento 1 Commerce (voorheen bekend als Enterprise Edition) geldt dat er software-ondersteuning wordt geboden tot juni 2020. De ondersteuning omvat zowel het oplossen van bugs als het dichten en uitbrengen van beveiligingspatches.  Voor Magento 1 Open Source  (voorheen bekend als Community Edition) geldt dat er alleen patches voor softwarebeveiliging worden aangeboden tot juni 2020. Dit zorgt ervoor dat webshops veilig blijven.

Support voor PHP 7

Magento heeft ook een mededeling gedaan over het ondersteunen van PHP 5.6. Zoals bekend zal de support vanuit PHP zelf voor de versie 5.6 stoppen op 31 december 2018.

Alleen versie 7.2 van PHP heeft ondersteuning tot juni 2020. Magento zal er daarom voor zorgen dat de meest recente versies van Magento 1 Commerce en Magento 1 Open Source nog zullen worden voorzien van ondersteuning van PHP 7.2. Hiervoor zal nog voor het einde van het jaar een nieuwe minor release voor Magento 1 worden uitgebracht.

Migratie naar Magento 2

Nu het absolute einde van Magento 1 helder, is een logische vervolg stap dan ook om zo snel mogelijk te migreren naar Magento 2. Daarbij moet uiteraard rekening worden gehouden met de doorlooptijd van een dergelijke migratie en daarom is het verstandig om daar direct mee aan de slag te gaan.

Wil je meer weten over het succesvol migreren van Magento 1 naar Magento 2? Neem dan contact met mij op.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

De eerste maand van developer Stefan

Lees snel verder