De eerste maand van developer Stefan

Met zijn brede ervaring in digital en e-commerce gaat hij aan de slag als Magento backend developer.
7 juli 2018 Door Danny

Cream verwelkomt Stefan. Met zijn brede ervaring in digital en e-commerce gaat hij aan de slag als Magento backend developer. Wat hij precies hiervoor heeft gedaan? Inmiddels is hij al weer een maand werkzaam bij Cream en vertelt hij graag over haar ervaringen en wat hij hij verder gaat doen.

Vertel eens wie ben je?

Mijn naam is Stefan Houtman en sinds juni 2018 ben ik als Magento Backend Developer werkzaam bij Cream. De afgelopen jaren ben ik breed actief geweest in de digitale industrie bij een media en marketingbureau in Amsterdam, daar was ik verantwoordelijk voor een team van designers en developers.

Hoe ben je bij Cream terechtgekomen?

Als klant! In Amsterdam was ik o.a. werkzaam voor een intern project, dat project was zo ambitieus dat we extern extra handen nodig hadden. Bij Cream vonden we de juiste expertise voor dit project met als resultaat dat na een paar maanden volledig is overgedragen. Ruim een jaar later, nadat het project al ruim succesvol was afgerond besefte ik mij dat ik weer meer bezig wilde zijn met mijn passie: development. Vervolgens heb ik de telefoon opgepakt en Cream gebeld om te vragen of ze nog een extra developer konden gebruiken.

Development

Bij Cream kan ik me weer echt richten op het maken van robuuste en stabiele e-commerce platformen. Ik geniet erg van de successen van de klanten waarop ik mag werken. Des te leuker is het dat deze data bij Cream realtime zichtbaar is voor iedereen op het dashboard dat in het kantoor hangt. Hierdoor heb je niet alleen het gevoel dat je een klant hebt geholpen maar wordt dat ook echt visueel weergegeven, heel gaaf!

Contribution

Wij ontwikkelen met Magento en daarom geven we ook wat terug, met Danny als Magento Master 2018 lijkt de toon gezet. Mijn tweede werkdag bij Cream was het mijn beurt! Samen met een aantal collega’s bezochten we de officiële Contribution Day van Magento. De hele dag zijn we bezig geweest om Magento weer iets beter te maken. Maar uiteraard stopt het niet bij alleen die dag, de Contribution Day zorgt er eigenlijk juist voor dat nieuwkomers leren hoe je kan bijdragen aan Magento en voor ervaren developers is het een mooi moment om complexe keuzes te bespreken.

Hoe ziet het komende jaar er verder uit?

Magento 2 voldoet weer aan de hedendaagse standaarden en dat zorgt ervoor dat de overstap van maatwerk ontwikkeling met bijv. Laravel naar Magento 2 erg natuurlijk aanvoelt. Tevens zie je aan de andere kant dat het platform steeds volwassener wordt en daarmee verwacht ik dat steeds meer webshop eigenaren voor Magento 2 zullen kiezen. Verder komen er natuurlijk een heleboel mooie ontwikkelingen aan waarvan ik hoop dat we die mogen implementeren bij onze klanten om nieuwe successen te kunnen vieren!

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

De eerste maand van project manager Patricia

Lees snel verder