De nieuwe functionaliteiten van Magento 2.3

Op Magento Imagine in Las Vegas zijn de nieuwe functionaliteiten van Magento 2.3 gepresenteerd.
30 april 2018 Door Danny

Tijdens Magento Imagine in Las Vegas heeft Magento bekend gemaakt wat er allemaal verwacht kan worden van de nieuwste versie van Magento. In Magento 2.3 zijn weer de nodige verbeteringen en bugfixes opgenomen. Daarnaast zitten er in deze versie ook een aantal nieuwe functionaliteiten en verbeteringen. Naar verwachting zal Magento 2.3 in het derde kwartaal worden uitgebracht.

Ondersteuning voor PHP 7.2

Magento 2.3 biedt ondersteuning voor de nieuwste PHP versie, PHP 7.2. Benchmarks wijzen uit dat deze versie weer sneller is dan zijn voorganger, wat resulteert in webpagina’s die sneller zullen laden.

Progressive Web Apps (PWA)

Tijdens Magento Imagine ging het veel over Progressive Web Apps (PWA). Dit is een veelbelovende technologie die het gat tussen browser en native applicatie op een mobiel apparaat dicht. Tevens werken deze PWA applicaties supersnel omdat slechts de data die nodig is voor het tonen van bijvoorbeeld productinformatie wordt opgehaald. Voor het realiseren van PWA applicaties wordt Magento voorzien van een nieuw thema specifiek voor dit doel.

Update TinyMCE Editor

De TinyMCE editor wordt geüpdatet naar de meest recente versie. Het betreft hier versie 4. Deze nieuwe versie zorgt voor nettere HTML output wat bijdraagt aan de SEO score.

Magento Page Builder

Het door Magento overgenomen Bluefoot CMS & Page Builder wordt hernoemd naar Magento Page Builder. Met deze tool is het voor marketeers mogelijk om op basis van verschillende componenten zelfstandig contentpagina’s in elkaar te zetten. Door deze componenten te combineren kunnen aantrekkelijke actiepagina’s gerealiseerd worden zonder dat hier technische kennis voor nodig is.

Magento Page Builder is standaard aanwezig in de commerciële Magento Commerce versie. Daarnaast zal deze extensie door Magento ook via de Magento Marketplace verkocht gaan worden voor de Magento Open Source versie, waardoor deze functionaliteit dus voor iedereen beschikbaar is.

Multi Source Inventory

Op dit moment heeft Magento per product de mogelijkheid om slechts één voorraad in te voeren. Vanuit de Magento is samen met de Magento Community het Multi Source Inventory project opgezet. Met deze functionaliteit is het mogelijk om voorraden van meerdere locaties in te voeren en door Magento te laten bepalen uit welke voorraad geput moet worden voor een bepaalde order. Op deze manier kan een echte omni-channel strategie gevolgd gaan worden, door bijvoorbeeld voorraad van winkels te tonen, of fulfilment van orders vanuit een winkel waar het artikel nog aanwezig is plaats te laten vinden. Daarnaast kan hierdoor eenvoudig een internationale strategie worden uitgerold waarbij voorraad over meerdere locaties in Europa of wereldwijd verspreid ligt.

Wil je meer weten over de nieuwe functionaliteit van Magento 2.3 of sparren over de andere ontwikkelingen die tijdens Magento Imagine 2018 aan bod zijn gekomen? Neem dan contact met mij op.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

Uitreiking Magento Masters Award tijdens Imagine

Lees snel verder