Magento Imagine 2018

Samenvatting van het jaarlijkse Magento Imagine evenement in Las Vegas.
30 april 2018 Door Danny

Elk jaar houdt Magento haar Imagine event in Las Vegas. Tijdens dit evenement worden implementatiepartners, e-commerce managers en technologiepartners bijgepraat over alle ontwikkelingen rondom Magento. Dit jaar had Imagine het thema “Leading the Charge”. Het event staat overdag voornamelijk in het teken van keynotes met de belangrijkste ontwikkelingen en verschillende tracks met gevarieerde sessies. Het dagprogramma wordt afgesloten met een hapje en een drankje en daaropvolgend een netwerkborrel.  In totaal waren er tijdens dit evenement meer dan 3000 mensen uit meer dan 60 verschillende landen aanwezig.

Magento Community

De Magento Community is altijd erg groot, sterk en hecht geweest. Wat opviel tijdens Imagine 2018 is dat Magento dit nu zelf ook volledig omarmt. Mark Lavelle, CEO van Magento, licht dit tijdens zijn keynote duidelijk toe: “Magento is not an open-source company, Magento is an open collaboration company”. Deze ontwikkeling is vorig jaar onder het bewind van Lavelle ingezet door het opzetten van het Magento Community Engineering Team, waardoor inmiddels 25% van alle code binnen Magento afkomstig is van de community. Tevens wordt er geëxperimenteerd om in samenwerking met de community nieuwe functionaliteiten of verbeteringen te ontwikkelen. Voorbeelden hiervan zijn het Multi Source Inventory project, of het toevoegen van support voor PHP 7.2, waarbij de community actief betrokken wordt in de ontwikkeling. Dit zorgt ervoor dat Magento echt een uniek e-commerce platform is. Er is geen enkel ander platform dat wereldwijd zo breed gedragen en aan bijgedragen wordt als Magento. Voor shopeigenaren resulteert dit in een lagere total cost of ownership omdat er geprofiteerd wordt van het up-to-date houden en de ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten zonder dat hiervoor zelf extra budget voor vrijgemaakt hoeft te worden.

Magento Association and Community Insider Program

In het verlengde daarvan kondigde Magento de Magento Association aan. Kort komt het er op neer dat alle activiteiten van de oude Meet Magento Association overvloeien naar Magento zelf en worden de verschillende Meet Magento evenementen wereldwijd dus ondersteund met de kennis en marketingmogelijkheden van Magento. Doelstelling is om voor het einde van het jaar de Magento Association volledig gelanceerd te hebben.

Daarnaast wordt het partnerprogramma van Magento uitgebreid met het Community Insider Program. Het programma biedt individuele ontwikkelaars en kleine agencies directe toegang tot tools en bronnen van Magento om hun kennis en vaardigheden uit te breiden en hun bedrijf te laten groeien. Daarnaast is er voor deze deelnemers een duidelijk pad voor ontwikkelaars en bureaus om vanuit het Community Insider Program te groeien naar Solution and Technology Partners.

Magento Masters

Tijdens de Magento Imagine conferentie in Las Vegas zijn tijdens de keynote de awards uitgereikt aan de verschillende Magento Masters door de CEO van Magento, Mark Lavelle. Onze CEO en oprichter Danny Verkade is één van deze masters. Bekijk de uitreiking Magento Masters Award tijdens Imagine.

Volgende Magento release

Op 2 mei wordt de eerstvolgende versie van Magento vrijgegeven. Het betreft versie 2.2.4. Een kleine release met daarin vooral performance verbeteringen en bugfixes. Voor shopeigenaren dus een must om te upgraden naar deze versie. Immers uit onderzoek is gebleken dat de relatie tussen snelheid en het conversiepercentage evident is.

Magento 2.3

Later dit jaar zal ook Magento 2.3 het levenslicht zien. In deze grotere release van Magento zitten veel nieuwe functionaliteiten. Lees alles over de nieuwe functionaliteiten van Magento 2.3

Progressive Web App (PWA)

De Progressive Web App (PWA) is veel en vaak aan bod gekomen op Imagine 2018. De verwachting is dat deze technologie, net zoals het responsive design een aantal jaar geleden, de nieuwe trend is. Progressive Web Apps zijn een serieuze concurrent van native apps. Ze zijn sneller, veiliger en goedkoper om te bouwen en toch kan er gebruikt worden van dezelfde functionaliteit als een native app op een smartphone. Doordat ze sneller zijn zorgen ze tevens voor een verbeterde conversie ratio en blijven bezoekers langer op de website. Magento geeft aan dat het verstandig is om vandaag al te investeren in PWA’s, ondanks dat nog niet alle technologie en standaarden bekend zijn.

Wil je meer weten de ontwikkelingen die tijdens Magento Imagine 2018 aan bod zijn gekomen of sparren over één van de onderwerpen? Neem dan contact met mij op.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

Uitreiking Magento Masters Award tijdens Imagine

Lees snel verder