Geautomatiseerd bestellingen verwerken in Magento

Naarmate het aantal bestellingen van een Magento webshop groeit wordt het verwerken hiervan arbeidsintensief. Daarnaast kunnen er snel fouten worden gemaakt bij het inpakken van de bestelling wat zorgt voor onnodige retouren.
12 januari 2017
  • cream
  • creamtips
Door Danny

Pakbonnen automatisch afdrukken

Wanneer een order eenmaal betaald is, wordt de pakbon automatisch afgedrukt. Afhankelijk van bijvoorbeeld de vervoerder of magazijnlocatie kan de pakbon uit verschillende printers komen in het magazijn. Ook is het mogelijk om alleen pakbonnen af te drukken wanneer alle producten uit de bestelling op voorraad zijn.

Producten picken

De medewerkers pakken aan de hand van de pakbon de verschillende artikelen. De volgorde van de producten is gebaseerd op de voorraadlocaties in het magazijn. Dat zorgt ervoor dat mensen effectief worden ingezet.

Producten scannen

Bij de inpaktafel aangekomen wordt de pakbon gescand en wordt op het scherm de betreffende bestelling getoond. De producten worden vervolgens één voor één gescand zodat zowel het product als de bestelde hoeveelheid worden gecontroleerd. Door directe feedback op het scherm is het duidelijk zichtbaar of alle producten van de bestelling correct zijn gepakt.

Automatisch printen verzendlabel

Nadat alle producten met de juiste hoeveelheid zijn gescand wordt automatisch het verzendlabel afgedrukt. Het is mogelijk om te werken met meerdere vervoerders, waarbij het systeem standaard integraties biedt met PostNL, DHL en Bpost.

De software in actie

In deze korte presentatie is de software in actie te zien bij één van onze klanten.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

PostNL module voor Magento 2 beschikbaar

Lees snel verder