PostNL module voor Magento 2 beschikbaar

PostNL is in Nederland marktleider voor het vervoeren en afleveren van pakketjes. Veel webshops gebruiken dan ook PostNL voor het versturen van de bestellingen. Helaas was er tot op heden nog geen module beschikbaar voor het versturen van pakketjes voor Magento 2
24 oktober 2016
  • Magento 2
  • PostNL
Door Danny

PostNL is in Nederland marktleider voor het vervoeren en afleveren van pakketjes. Veel webshops gebruiken dan ook PostNL voor het versturen van de bestellingen. Helaas was er tot op heden nog geen module beschikbaar voor het versturen van pakketjes voor Magento 2. Daar is nu verandering in gekomen met de PostNL module van Cream die beschikbaar is op de Magento Marketplace.

Voor Magento 1 is er door PostNL een module gerealiseerd waarbij de consument in de checkout eenvoudig zijn gewenste aflevermoment thuis, of Pakjegemak punt kan selecteren. Webwinkeliers hebben met deze module de mogelijkeheid om in de backoffice de verzending aan te melden en een verzendlabel af te drukken. Vervolgens kan de status van de bestelling gevolgd worden, zodat direct inzichtelijk is of een bestelling is afgeleverd. Helaas is deze module niet voor Magento 2 beschikbaar, waardoor veel webwinkeliers de stap naar Magento 2 niet gemaakt kan worden, omdat ze dan essentiële functionaliteit missen.

Door Cream is een PostNL module gerealiseerd voor Magento 2, waardoor webwinkeliers deze functionaliteiten nu in Magento 2 kunnen gebruiken. Alle verzendmethodes van PostNL worden ondersteund, zoals:

<p>Kiezen van de bezorgdag en -moment in Magento 2</p>

Kiezen van de bezorgdag en -moment in Magento 2

In de backoffice kunnen de verzendlabels worden uitgedraaid en wordt de verzending automatisch bij PostNL voorgemeld. Middels het scherm met alle verzendingen is inzichtelijk

<p>Alle verzendingen is inzichtelijk in één scherm</p>

Alle verzendingen is inzichtelijk in één scherm

Download & documentatie

Module op Magento Marketplace Documentatie van de module

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

Cream wint FD Gazellen Award

Lees snel verder