Magento brengt versie 2.1 uit

Magento heeft vandaag de nieuwste versie van de Magento Digital Commerce uitgebracht.
23 juni 2016 Door Danny

Magento heeft vandaag de nieuwste versie van de Magento Digital Commerce uitgebracht. Het betreft versie 2.1 voor zowel de community editie als de enterprise editie. In deze release zijn onder andere enkele honderden bugs die door Magento en de community gevonden zijn na de eerste release van Magento 2 verwerkt. Dit is een positieve ontwikkeling, door Magento wordt nu ook daadwerkelijk code verbeteringen vanuit de community geïntegreerd in de software. Dit gebeurde voorheen niet of sporadisch. Door verbeteringen vanuit de community te integreren bij nieuwe releases zal het platform stabieler worden, minder bugs bevatten en veilig zijn. Het product is in zijn geheel dus naar een hoger, beter en stabieler niveau getild. Verder brengt deze nieuwe versie de volgende verbeteringen:

PayPal

Als consumenten een bestelling via PayPal willen betalen kunnen ze in de webshop blijven. De stap naar het betaalplatform van PayPal was voorheen noodzakelijk en bracht het risico met zich mee dat de consument daar afhaakte, omdat men zich niet meer op de website van de winkelier bevond. Door deze stap eruit te halen blijven gebruikers op de webshop en vertalen deze niet. Hierdoor zal de conversie bij PayPal gebruikers stijgen.

Braintree

Braintree is een grote Amerikaanse speler voor het verwerken van betalingen. In Europa en Nederland zijn ze minder bekend. Door de wijzigingen die zijn doorgevoerd in Magento 2.1 is het voor merchants makkelijker om de PCI compliance in orde te maken. Dit is alleen noodzakelijk wanneer de creditcard gegevens ook daadwerkelijk binnen Magento worden opgeslagen. Voor Nederlandse merchants is deze functionaliteit minder interessant, aangezien de meest werken met een derde partij voor het afhandelen van betalingen en het opslaan van creditcard gegevens, waardoor de webwinkelier niet PCI compliant hoeft te zijn.

Admin verbeteringen

De verbeterde gebruikersinterface van de admin zorgen ervoor dat sneller en gemakkelijker gezocht kan worden naar informatie, zoals zoektermen, producten, categorieën en CMS pagina’s. Door deze verbeteringen kunnen beheerders sneller werken.

De nieuwe release van Magento kan gedownload worden vanaf de website van Magento. Alle verbeteringen en fouten die zijn opgelost kunnen worden bekeken in de Release Notes.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder