Magento Live UK 2016

Cream heeft Magento Live in Londen bijgewoond
22 juni 2016 Door Jelle

Cream heeft Magento Live in Londen bijgewoond. Dit was een leuke en leerzame ervaring voor ons. We hoopten hier meer inzicht en informatie over Magento 2 in te winnen.

Bij MagentoLive stonden er veel stands die verschillende eCommerce producten en diensten aanboden en liepen er veel verschillende soorten bezoekers rond om sessies bij te wonen en te netwerken met elkaar.

In de algemene sessies, welke o.a. werden gehost door Magento CEO Mark Lavelle en Chief Product Officer Steve Yankovich, werd er verteld waar Magento als eCommerce platform staat, wat de huidige staat is van Magento 2 en wat de toekomst zou kunnen brengen voor eCommerce.

Magento is sinds het afgelopen jaar het leidende platform dat wordt toegepast voor eCommerce toepassingen. Het gebruik is meer dan verdubbeld waarbij andere platformen, zoals IBM, ATG / Oracle en Demandware juist gelijk zijn gebleven of zelfs verminderd zijn. 

De nieuwe versie, Magento 2, lijkt ook al een duidelijk succes te zijn. Het pakket is reeds meer dan 350.000 keer gedownload, zijn er meer dan 2400 webshops gelanceerd die al draaien op het nieuwe platform en meer dan 113 trained certified partners.

Magento-statistics

Wij hebben een aantal technische presentaties kunnen bijwonen waar wij nuttige kennis hebben opgedaan over het ontwikkelen voor Magento 2. Zo zijn wij op de hoogte gesteld van de nieuwe technieken en systemen die worden gebruikt in de basis van Magento 2 en de structuren die zijn toegepast voor de opbouw van het framework.

Daarnaast zijn er 2 tools van Magento gedemonstreerd die het eenvoudiger maken om een Magento 1 shop te migreren naar Magento 2. Daarbij werden er een aantal punten benoemd die voor het migratieproces doornomen kunnen worden om de tijd van de migratie zo kort mogelijk te houden. Eventueel kan er een zogenaamde “Delta” modus worden gebruikt die er voor zorgt dat actieve data zoals klantgegevens of orderinformatie  real-time wordt gesynchroniseerd met een Magento 2 installatie.

Ook hebben wij een sessie bijgewoond over het verbeteren van conversie door middel van redesign. Tijdens deze sessie werden verschillende cases benoemd van klanten waarbij de conversie met een flink percentage steeg na het redesignen van bepaalde onderdelen van de webshop. Er werd duidelijk gemaakt dat het A/B testen van designs het belangrijkste punt is bij het verbeteren van conversie en dat er niet zomaar een beslissing gemaakt zou moeten worden om iets op de productie omgeving te zetten zonder het te A/B testen.

Er is ook een technische presentatie geweest over de nieuwe Magento Enterprise Cloud Edition. Dit is de zogenaamde PaaS, ofwel Platform-as-a-Service van Magento zelf. De hosting wordt ondergebracht bij Amazon in de cloud op hun schaalbare servers. Daarbij worden er meerdere services aangeboden. Onder anderen Fastly en Blackfire.io, die de shop een performance boost geven en het wereldwijd toegankelijk maken. NewRelic kan toegepast worden om diensten en het platform te monitoren.

Los van de hosting biedt het pakket ook tools aan om o.a. eenvoudig meerder omgevingen en instanties van de shop aan te maken en de data hiervan te synchroniseren.

Als afsluiting kregen we wederom een algemene sessie, gehost door o.a. Steve Yankovich en Michael Sonier, Head of Omnichannel Products. Hierin werden de ideeën en visies gedeeld over de toekomst van eCommerce en hoe Magento daar een rol in kan spelen. Zo verwachten zij dat het aanschaffen van producten steeds eenvoudiger, toegankelijker en sneller gaat, dat er steeds meer tijd is en benuttigd zal worden om online te kopen door de automatisering van vrijwel alles en dat zelfs het bezorgen van het product bij de klant sneller en makkelijker zal zijn.

Als testimonial lieten zij een video zien van Fraport (Vliegveld van Frankfurt). Zij bieden hier de service aan om bij verschillende ketens producten aan te schaffen via een bijhorende webshop. Er kan een product gekocht worden tijdens het vliegen of tijdens het wachten op de vlucht. Het product wordt, bij aankomst of vertrek geleverd tot aan de gate of het product kan afgehaald worden bij bijhorende winkelketens.

Last, but not least, is er bekend gemaakt dat Magento officieel samen gaat werken met ‘Meet Magento’ evenementen. Zo zullen zij dit gaan sponsoren en hopen we hiermee dat de events en de community hier nog meer van zullen groeien.

Geschreven door Jelle

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder