Magento Imagine 2016

Magento Imagine 2016 zit er weer op. Imagine is de ultieme mogelijkheid om de passie, kracht en het potentieel van de Magento ecosysteem te ervaren.
17 april 2016 Door Danny

Magento Imagine 2016 zit er weer op. Imagine is de ultieme mogelijkheid om de passie, kracht en het potentieel van de Magento ecosysteem te ervaren. Hier komen medewerkers van Magento, Merchants, Agencies en Industry Partners bij elkaar om gedurende drie dagen de laatste ontwikkelingen van Magento door te nemen, de mogelijkheden te bespreken die e-commerce biedt en om met elkaar te netwerken.

Magento nu zelfstandig en niet langer meer een onderdeel van eBay Enterprise. Dit is de eerste Imagine die zij weer organiseren als onafhankelijk bedrijf. Het thema “We Are Magento” en de community stonden daarbij centraal. Zo werden de mensen die het afgelopen jaar zich hebben ingezet voor de community op het podium gehaald om een “Magento Master” award in ontvangst te nemen. Hieronder hebben we de belangrijkste ontwikkelingen die bekend zijn gemaakt op Imagine opgesomd.

Magento 2 al 228.000 keer gedownload

Magento 2 is afgelopen November gelanceerd. 11 april heeft de eerste release hierop bij Buckaroo plaatsgevonden. Het nieuwe platform krijgt momentum en ontwikkelaars, agencies en merchants zijn druk om de mogelijkheden van het platform te bekijken en te benutten. Inmiddels is Magento 2 nu 228.000 keer gedownload en zijn er meer dan 800 webshops live op het platform.

Magento 2.1 – First Full Feature Release

Nu door Magento de road map tegenwoordig vooraf inzichtelijk wordt gemaakt kunnen we vaker nieuwe releases verwachten met daarin nieuwe functionaliteit. De eerste volledige nieuwe feature release voor Magento 2 wordt gelanceerd in juni van dit jaar. De belangrijkste nieuwe functionaliteit in deze release zijn hieronder opgesomd.

Staging & Preview

Voor Magento Enterprise zal versie 2.1 worden uitgebreid met Staging & Preview functionaliteit. Hierdoor is het mogelijk om wijzigingen in producten, categorieën, inhoud, promoties, prijzen en thema’s eerst te bekijken alvorens deze voor bezoekers zichtbaar zijn. Het is nu dus mogelijk om vooraf een hele campagne op te tuigen, met aangepaste prijzen, inhoud zoals banners en teksten om deze daarna pas vanaf een vooraf te bepalen moment live te zetten. Hiermee kunnen marketeers dus veel preciezer met hun marketing acties en content om gaan. Natuurlijk is het ook mogelijk om in de preview wijzigingen per datum of campagne te bekijken, zodat zichtbaar is hoe de productie site er op een bepaald moment uit komt te zien.

Nieuwe Search

De Magento 2.1 Enterprise wordt uitgebreid met nieuwe zoek functionaliteit op basis van de Elasticsearch technologie, dit is op dit moment de meest gebruikte zoektechnologie wereldwijd. Deze technologie zorgt voor betere relevantie en betere zoekresultaten, wat uiteindelijk lijdt tot een hogere conversie. Doordat te techniek standaard ondersteuning heeft voor 33 verschillende talen, is het eenvoudig te implementeren en kan men snel van start kan gaan.

B2B functionaliteit

Tot slot wordt Magento Enterprise in het derde kwartaal van 2016 uitgebreid met B2B functionaliteit. Magento is altijd erg gericht geweest op de B2C markt, maar nu wordt het middels deze toe te voegen functionaliteit ook de B2B markt beter bediend. Zo wordt er onder andere de mogelijkheid geboden om klant specifieke prijzen te hanteren en kunnen klanten niet alleen direct afrekenen maar is ook offerte functionaliteit aanwezig. Naar verwachting zal hier meer over bekend worden naar mate de release datum dichterbij komt.

Magento Marketplace – opvolger van Magento Connect

Tijdens Imagine is de nieuwe Magento Marketplace gelanceerd en vanaf nu publiekelijk beschikbaar. De Marketplace is de opvolger van Magento Connect. Op de nieuwe Magento Marketplace worden op dit moment alleen nog extensies voor Magento 2 getoond, maar voor het einde van het jaar zullen ook alle Magento 1 extensies beschikbaar zijn via het nieuwe platform.

Met de nieuwe Marketplace is het mogelijk om de verschillende extensies direct aan te schaffen. Ook kunnen vanuit hier de verschillende licenties worden beheerd. Voor merchants zul het dus makkelijker worden om over te stappen naar een andere ontwikkelaar, zonder dat daarbij nieuwe licenties voor extensies aangeschaft hoeven te worden.

Verder zal door Magento de kwaliteit van de extensies die op de Marketplace staan actief worden bekeken. Hierdoor kun je er zeker van zijn dat de extensies voldaan aan de aangegeven functionaliteit en de kwaliteit.

Magento Enterprise Cloud Edition

Tot slot is op Imagine de nieuwe Magento Enterprise Cloud Edition aangekondigd. Waar voorheen zowel een licentie voor Magento Enterprise nodig was en daarnaast er daarnaast kosten voor de hosting van het platform waren is dit nu gecombineerd tot één product. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om direct bij Magento een schaalbaar platform af te nemen. De hosting wordt verzorgd op basis van het Amazon Web Services (AWS) platform. Standaard is de Magento installatie beschikbaar in drie verschillende data centers van Amazon. Dus mochten er onverhoopt op twee verschillende locaties problemen ontstaan, dan zal het e-commerce platform nog steeds beschikbaar zijn. Daarnaast is het platform schaalbaar en zullen de aantal resources worden opgeschaald als er meer verkeer en transacties worden gedaan, zodat ook bij piek belasting de omgeving stabiel blijft. Magento levert zelf 24×7 support op het platform en zal dus ook actief ingrijpen bij (potentiële) problemen.

 

 

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder