Hover Intent

15 december 2015 Door Edwin

Als beheerder van een webshop ben je continu bezig met jouw klanten en gebruikers. De user experience van de webshop schept daarmee verwachtingen bij jouw gebruikers. Stap voor stap worden de intenties van de gebruikers duidelijker en vorm je een nieuwe stap binnen jouw user experience. Zo denken en bouwen wij mee richting de oplossingen om de ervaringen te verbeteren.

Eigenlijk zien we dat als nieuw speelgoed! Aangepast op basis van een Javascript library en vaker ingezet: De Hover Intent. Eigenlijk een logische toevoeging op ieder drop down menu. Als gebruiker scoll je namelijk vaker door de pagina heen en glijdt je muis zonder intentie het menu over. Eigenlijk wil je deze niet uitklappen, maar het gebeurd toch. Irritant of niet, het is een ervaring die je op doet binnen jouw bezoek. Hier voor hebben we een slimme oplossing gemaakt. Gemak dient de mens! Op onder andere http://www.viadierenwinkel.nl/ hebben we een voorbeeld van de Hover Intent live staan. Wanneer je hier snel met je muis over heen scrolt wordt het menu niet getriggert om uit te klappen. Pas wanneer de intentie duidelijk is, klapt het menu open. Wel zo gebruiksvriendelijk.

Wil je ook jouw menu tweaken voor jouw bezoekers en een betere ervaring aanbieden? Neem gerust contact op!

Geschreven door Edwin

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder