Magento 2 gelanceerd

Het wachten is eindelijk voorbij! We wachten al jaren om dit te zeggen, vandaag is Magento 2 vrijgegeven en algemeen beschikbaar.
17 november 2015 Door Danny

Het wachten is eindelijk voorbij! We wachten al jaren om dit te zeggen, vandaag is Magento 2 vrijgegeven en algemeen beschikbaar.

Het nieuwe platform stelt merken, retailers, en bedrijven in B2C en B2B markt in staat om snel en kosteneffectief een fantastische online winkel ervaring te bieden. Magento 2.0 biedt verbeterde prestaties en schaalbaarheid, nieuwe functies om conversie te verhogen, en productiviteit verbeteringen. Het nieuwe platform bouwt ook voort op de open-source gedachte van Magento en biedt ongeëvenaarde flexibiliteit om het platform verder uit te bouwen met additionele functionaliteiten. Op basis van dit krachtige platform heeft Magento per vandaag twee nieuwe producten ter beschikking gesteld, namelijk Magento Community Edition 2.0 en Magento Enterprise Edition 2.0.

 

Flexibele architectuur

Aan deze nieuwe releases ligt een geheel nieuwe architectuur ten grondslag die ongeëvenaarde flexibiliteit brengt. Het beschikt over een modulaire code base, waardoor het makkelijker is maatwerk te realiseren, er een sneller time-to-market is. Door meer en uitgebreidere API’s is het mogelijk om eenvoudiger oplossingen van derden aan de sluiten op het e-commerce platform.

Magento Roadmap

Magento publiceert voor het nieuwe platform ook een roadmap. Hierdoor weten partners, ontwikkelaars en winkel eigenaren welke functionaliteiten in de planning zitten en wanneer deze uit zullen komen. Magento geeft per kwartaal een roadmap vrij en start daarmee begin 2016. Tot nu toe is de roadmap nooit publiekelijk bekend gemaakt, het is dan ook een positieve ontwikkeling dat men dat nu wel zal doen, zodat er meer transparantie rondom het platform en de geplande innovaties is. Een aantal functionaliteit die voor begin 2016 in de planning staan zijn:

Eenvoudiger onderhoud en upgrades

Door de moderne modulaire architectuur van het nieuwe platform is het minder complex. Hierdoor zijn de kosten en het onderhoud van de installatie eenvoudiger. Dit betekend tevens eenvoudiger upgraden naar nieuwere versies van Magento. Nieuwe versies, zullen volgens Magento, elk kwartaal beschikbaar komen. Door deze release cyclus is men in staat snel nieuwe functionaliteiten uit te brengen die ervoor zorgen dat shop eigenaren meer omzet kunnen realiseren met hun webshop.

 

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder