Twee veranderingen die belangrijk zijn binnen Google ranking!

2 oktober 2015 Door Danny

Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO (search engine optimization) genoemd, is voor webshops van groot belang voor het genereren van verkeer. Een betere (hogere) positie in de zoekresultaten zal meer verkeer en indirect ook een hogere conversie opleveren. Het behalen en behouden van een goede positie in de zoekresultaten is afhankelijk van het zoekalgoritme die de zoekmachine gebruikt.

Met een marktaandeel van meer dan 90% is Google de grootste hiervan, daarom is het ook van groot belang dat uw webshop is geoptimaliseerd om hoog in de ranking (score) van Google te komen. Het is dus belangrijk om de ontwikkelingen van het Google zoekalgoritme bij te houden om te weten wat de belangrijkste punten zijn waarop uw webshop wordt beoordeelt door Google. In dit korte artikel bespreken we twee veranderingen die in de toekomst van belang zullen zijn voor de Google ranking van uw webshop.

In 2015 heeft Google aanpassingen gedaan in haar zoekalgoritme en wordt de focus voor een deel gelegd op websites die geschikt zijn gemaakt voor mobiele apparaten. Webshops die mobielvriendelijk zijn krijgen sinds april een hogere rating bij de Google zoek resultaten. Om te controleren of uw webshop mobielvriendelijk is kunt u de testtool van Google gebruiken. Kijk voor meer informatie in ons andere blog artikel: Is uw website al mobiel vriendelijk?

SSL is vorig jaar augustus ingevoerd als rankingfactor door Google. Op dit moment is de invloed hiervan nog klein, maar de verwachting is dat is dit wel een steeds belangrijkere factor gaat worden. Door het invoeren van SSL worden gegevens die via de site worden verstuurd versleuteld, waardoor de gegevens niet bij kwaadwillende terecht kunnen komen. Dit geeft de bezoekers van uw shop een stukje extra vertrouwen. Een website met een SSL certificaat is te herkennen aan het slotje en de ‘https’ voor het adres.

paypal-ssl

Om je site voor te bereiden op de toekomst is het verstandig om je webshop over SSL te laten lopen.  Het gebruiken van een SSL certificaat is ook een belangrijk punt voor bijvoorbeeld de Thuiswinkel waarborg.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder