Magento 2 performance

26 april 2015 Door Danny

Diverse onderzoeken hebben inmiddels uitgewezen dat er een verband bestaat tussen de snelheid waarmee een webshop laad en het aantal bezoekers dat tot een aankoop over gaat. Belangrijk is dus dat een pagina voor de bezoeker snel wordt getoond. Bij de ontwikkeling van Magento 2 ligt er een grote nadruk op de performance en er zijn al diverse ontwikkelingen op dit gebied gedaan.

Wanneer met de huidige developer release van Magento 2 een end-to-end test wordt gedaan waarbij de homepage, categorie pagina, product pagina en het toevoegen van het artikel aan het winkelmandje wordt doorlopen is te zien dat elke pagina op dit moment al sneller is dan de huidige versie van Magento. In totaliteit is Magento 2 standaard al 25% sneller dan de huidige versie van Magento, waarbij het bekijken van de catalogus zo’n 15% sneller is en het toevoegen van een artikel aan de winkelwagen 45% sneller.

IMG_3213

In Magento 2 worden er verschillende optimalisaties doorgevoerd die een positief effect hebben op de laadtijd van de pagina. Dit is op dit moment onder andere:

Door deze optimalisaties is Magento tevens in staat om op dezelfde infrastructuur veel meer pagina weergaven en orders af te handelen. Op een test omgeving met 6 webservers en 2 database servers kan de huidige versie van Magento 500.000 pagina’s per uur weergeven en 42.000 orders per uur verwerken. Magento 2 kan in dezelfde situatie 10 miljoen pagina’s weergeven en 90.000 orders verwerken.

IMG_3218

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder