Is uw website al mobiel vriendelijk?

18 februari 2015 Door Danny

De afgelopen jaren neemt het internetgebruik op de mobiele telefoon flink toe. Dat is natuurlijk interessant voor de webshophouders. Ongeveer 72% van de Nederlanders heeft momenteel een smartphone/tablet en shopt ook regelmatig via het internet. Een mobiele website bevat bijna altijd dezelfde functionaliteiten als de desktop versie van de website. Zelf heb ik ervaren dat het shoppen op een mobiel vriendelijke website sneller en eenvoudiger werkt. Zo hoef je bijvoorbeeld niet in te zoomen om een stukje tekst goed te kunnen lezen en is alles een stuk overzichtelijker.

Google’s Mobile-friendly tag

mobile-friendly

Google gaat binnenkort mobiele websites belonen met een “Mobile-friendly tag” en worden beter gevonden in haar zoekmachine, wanneer de website door Googlebot wordt goedgekeurd. Het is voor gebruikers van Google die een mobiel/tablet gebruiken aantrekkelijker om een website te bezoeken die deze tag bevat. Via deze link kan gekeken worden of uw website al voldoet aan de eisen van Google voor de Mobile-friendly tag.

Mobiel afrekenenAfrekenen

Het afrekenen op een mobiel vriendelijke website is een stuk gemakkelijker en sneller dan het afrekenen op een niet mobiel vriendelijke website. Het gaat een stuk sneller omdat de velden waar gegevens ingevuld moeten worden de juiste grootte hebben. Ook wordt er een andere invoermogelijkheid op je mobiel getoond. Er zijn invoervelden voor email adressen, telefoonnummers, websites en tijden/data. Als dit allemaal is toegevoegd aan de afrekenpagina zal het voor de gebruiker een stuk makkelijker en uitnodigender zijn om producten te bestellen.

Bij Cream zijn wij op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes wat betreft mobiel vriendelijkheid. Zo optimaliseren wij bij Cream ook websites zodat deze voor de gebruiker het makkelijkst en meest vriendelijk werkt.

U kunt bij ons een offerte opvragen over het maken een mobiele website, bel ons of stuur een bericht via het contactformulier op onze website.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder