Heb je al eens getest hoe snel jouw website laadt?

14 januari 2015 Door Danny

Elke huis-, tuin-, en keukengebruiker wil op zijn mobiel, tablet of desktop snel kunnen internetten. Snel internetten is namelijk waar je mee platgegooid wordt door elke service provider. Niets is namelijk irritanter dan een langzame pagina. Wachten op een resultaat kan niet snel genoeg gaan. Het blijkt namelijk dat bezoekers niet langer kunnen wachten dan 2 seconden

Heb je al eens getest hoe snel jouw website laadt? Ga voor de leuk eens naar deze site en test de snelheid van jouw webshop (vink wel het vakje uit “Save test and make it public” en selecteer “location Amsterdam”)

Als supernerd vind ik het namelijk leuk om te weten waarom een site snel of langzaam is. In 2012 heeft Google al geattendeerd op het belang van de laadtijd. Welke site elementen worden er ingeladen en welke zorgen voor problemen. Vaak zie je al dat er een sh*tload aan javascripts binnen Magento geladen worden. Uiteraard is daar een oplossing voor: Minify!

Niet alleen javascripts kan je comprimeren. Ook al je CSS files zijn bij elkaar te bundelen en te verkleinen. Wederom een puntje om de laadtijd te versnellen!

Een team aan internetgekken zoekt altijd naar een technische uitdaging. Zo hebben mijn collega’s een eigen Full Page Cache module gemaakt voor Magento. Een wereld van verschil. Zeker wanneer je meerdere webshops beheerd en een onoverzichtelijk aantal producten.

Wat mij opvalt is dat er nog steeds veel winst te boeken is met afbeeldingen. Vaak worden deze afbeeldingen in de hoogste kwaliteit weggeschreven, terwijl dit niet altijd nodig is. Wanneer je een afbeelding van 2mb kan terugbrengen naar een afbeelding van 150kb is dat dikke winst. Qua laadtijd natuurlijk. Discussiepunt kan blijven hoe hoog je kwaliteit moet blijven om bijvoorbeeld zoomopties niet in de weg te staan.

Zo zijn er nog meer technische verbeteringen die je kan maken aan je webshop. Heb je de test gedaan? Is je laadtijd meer dan 2 seconden? Vertel het ons en samen maken we de laadtijd onder die 2 seconden!

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder