Meet Magento 2014, een terugblik

10 juni 2014 Door Danny

Dit jaar werd Meet Magento alweer voor de zesde keer gehouden in Nederland. Uiteraard was Cream daarbij aanwezig. De locatie was voor het eerst veranderd naar Media Plaza in Utrecht. Een schitterende locatie voor een evenement als dit.
Cream was de eerste dag als sponsor aanwezig. Deze dag was vooral bedoeld voor bedrijven die nog geen Magento gebruiken. Aan de hand van een speed date principe hebben we een aantal leuke bedrijven gesproken.

Op de tweede dag werden de bekende sessie gehouden zoals eerdere jaren ook het geval was. Een deel van de sessies was vooral bedoeld voor ontwikkelaars en een ander deel voor de gebruikers van Magento. De interessante sessies die ik bezocht heb zal ik hieronder kort omschrijven. Helaas waren er ook wat minder interessante sessies deels door het gebrekkige Engels van de sprekers. Deze sessies heb ik dus ook niet omschreven.

Magento 2
Magento 2 is een heet hangijzer dat elk jaar opnieuw wordt besproken tijdens Meet Magento. Maar dit jaar was anders, er werd eindelijk duidelijkheid gegeven over een tijdspad. December 2014 moet er een goede Beta versie beschikbaar zijn van Magento. En maart 2015 een release candidate. Vermoedelijk kunnen dan de eerste shops in het vierde kwartaal van 2015 over. Wij zijn benieuwd!

PostNL – Magento plugin
Floortje schilt hield een ronde tafelbijeenkomst over de Magento plugin van PostNL. Aangezien meerdere klanten van ons deze gebruiken was dit een uitstekende gelegenheid om namens hen de wensen voor de plugin kenbaar te maken. Helaas bleek het half uur dat daarvoor uitgetrokken was niet genoeg. Met een select groepje hebben we de sessie vervolgens in de gang voortgezet. PostNL heeft grote ambities met de module, maar moet wat mij betreft vooral kijken waar ze vandaan komen, namelijk het verzenden van post en pakketjes en de module daar eerst helemaal perfect voor maken. Gelukkig wist Floortje te melden dat de rembours zendingen binnenkort ook ondersteund worden in de module. Hierdoor kunnen we de module binnenkort breder in gaan zetten bij onze klanten.

PayPal
PayPal hield een besloten sessie, hiervoor was ik uitgenodigd. Tijdens de sessie werd verteld wat de plannen voor PayPal en eBay zijn de komende jaren. Zo komt eBay Now binnenkort ook naar Nederland, dit betekend dat waar je ook bent je bestelling binnen een uur op jouw locatie geleverd kan zijn. Ik benieuwd hoe dit zich hier zal ontwikkelen!

Afsluiting: Uber
Tijdens de afsluitende sessie een presentatie die niet veel met Magento te maken had, maar wel erg interessant was! Uber, het alternatief voor de taxi. Met je app geef je aan dat je een uber chauffeur zoekt en binnen een aantal minuten staat deze voor je deur.

Conclusie
Al met al weer een mooie Meet Magento op een schitterende locatie. Het niveau van de sessies was over het algemeen goed en ik heb weer veel leuke partijen kunnen spreken. Wij kijken in ieder geval alweer uit naar naar Meet Magento 2015!

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder