Is jouw webwinkel klaar voor de feestdagen?

18 november 2013 Door Danny

December is voor de meeste retailers de drukste tijd van het jaar. Verwacht is dat Nederlandse huishoudens 40% meer online aankopen doen rond de feestdagen. Vele gezinnen kopen cadeautjes in voor hun geliefde, collega’s en vrienden. Is jouw webshop jij al sint-kerst-oud en nieuw proof?

Doe de test! Beantwoord deze vragen met Ja of Nee. 

 1. Gaat je webshop offline als er meer dan 20 bezoekers tegelijkertijd jouw site bezichtigen?
 2. Slaat jouw server er uit als je er een marketing actie uit gooit met een aanbieding? Neem dan contact op met je hosting provider en verhoog je datalimiet/snelheid rond die acties.
 3. Heb je speciale aanbiedingen voor de feestdagen? Communiceer deze dan in het thema van die gelegenheid.
 4. Heb je een optie om de cadeautjes in feestelijk papier in te laten pakken?
 5. Heb je al een nieuwsbrief verstuurd met een sint of kerst thema?
 6. Heb jij een snelle levertijd waardoor mensen binnen 2 dagen hun pakketje al in huis hebben? Er is niets ergers dan nog last minute iets online te kopen en het niet op tijd binnen te hebben. Duurt het langer vanwege de drukte vermeld dit dan.
 7. Kan je het bestelproces doorlopen zonder een foutmelding? Test alle betaal methodes!
 8. Heb je de wachtmuziek bij de klantenservice al aangepast voor de feestdagen? “Momenteel zijn wij Sinterklaas aan het helpen om alle cadeautjes nog op tijd te bezorgen, nog even geduld alstublieft. Alvast bedankt voor uw begrip.”
 9. Heb je al een leuke actie verzonnen voor op jouw social media kanaal? Er zijn talloze creatieve manieren hoe je de online bezoekers en fans kan betrekken tot je merk.
 10. Volg je leeg achtergelaten winkel mandjes op met een mail? “Voor bij de schoorsteen of onder de kerstboom?”
 11. Relateer jouw webshop niet altijd aan spam, maar mail ook een keer voor service met een actiecode, wens je klanten fijne feestdagen of koppel je mail aan een facebook like & share actie.
 12. Geef makkelijke surprise of inpak tips.
 13. Have you been good this year?? Wanneer je meedoet aan een goed doel communiceer dit dan rond de kerstdagen. Mensen betrekken zich graag bij een merk die iets terug doet voor de wereld.
 14. Stuur een “Nog net op tijd een cadeautje mee op de pakjesboot”, “Superpiet heeft jouw cadeautje morgen al in huis”, “Sint express service”, “Just in time for christmas eve”, “De elfjes bij …. werken 2x zo snel voor de kerst om jouw cadeautjes op tijd onder de boom te krijgen”, “Rudolfexpress” mail.
 15. Heb je extra magazijn medewerkers voor de extra werkdruk al geregeld?

Heb je bij een van de hierboven vragen vragen nee geantwoord? Dan moet je (misschien) nog even snel aan de slag. Maar wij vinden dat je bij 10 Ja’s al behoorlijk goed op weg bent! Heb je hulp nodig op technisch of marketing gebied voor jouw Magento webshop? Wij helpen je graag verder om zo snel mogelijk klaar te zijn voor de feestdagen.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder