Ervaringen met Magento, PHP 5.4 en Redis caching

22 september 2013 Door Danny

Magento is een prachtig pakket, helaas kenmerkt het zich dat er enige moeite gedaan moet worden om ervoor te zorgen dat de webshop snel laad. Immers bestaat er een directe relatie tussen de snelheid van een webshop en de conversie.

Onlangs hebben wij voor een project een test opstelling gemaakt op basis van PHP 5.4 in combinatie met Redis caching. Alhoewel de systeemvereisten van Magento aangeven dat het pakket compatible is tot en met PHP versie 5.3.24 draait het uitstekend op basis van PHP 5.4. Wel zijn we een bug tegengekomen in het Zend Framework, waardoor het niet mogelijk was PDF bestanden af te drukken (factuur, credit memo, pakbon, etc.) Dit is eenvoudig te verhelpen door de volgende bugfix te implementeren

Hierboven een schermafbeelding van de normale opstelling. PHP 5.3 in combinatie met APC caching. De laadtijd betreft een categorie pagina met meer dan 1000 producten en diverse filters.

Vervolgens een schermafbeelding van de nieuwe opstelling. De tijd die de server nodig heeft voor het genereren van de HTML is verkleind naar 1,4 seconden. Hierdoor laad de gehele website veel sneller in en is de totale laadtijd ook aanzienlijk afgenomen.

Door het inzetten van een zogenaamde Full Page Cache module kan de laadtijd nog verder worden verkleind. Hierdoor wordt niet telkens de gehele pagina opnieuw gegenereerd, wat tijd kost. Pagina’s worden in zijn geheel opgeslagen en getoond aan de bezoeker. Hierdoor doet de server nog een kleine 250 milliseconden over het genereren van de HTML. De totale laadtijd van de pagina neemt hierdoor nog verder af waarmee deze rond de 2 seconden ligt.

Al met al hebben wij dus zeer positieve ervaringen met deze opstelling. Ook interesse in een snelle Magento webshop? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder