De webshop collectebus – één euro voor het goede doel

21 augustus 2013 Door Danny

Nederlanders zijn één van de grootste ontwikkelingshulp donateurs van de hele wereld en daar mogen wij trots op zijn. Wij geven samen 4,7+ miljard euro’s aan goede doelen per jaar. Hoe klein Nederland ook is, we hebben een gul hart.

Nederlanders zijn gul en geven graag. Maar het liefst wel snel, gemakkelijk en zonder dat je ergens aan vastzit. Geen telefoontjes of brieven, geen donateurschap of andere verbinding. En het mag leuk zijn! De digitale collectebus is makkelijk en geeft je een goed gevoel. Dit kan nu digitaal bij de kassa, ook via jouw webwinkel . 

De digitale collectebus is de nieuwe manier van collecteren bij de kassa. Het gebeurt digitaal, via de kassa-pagina van een webshop. Hiermee wordt de ‘oude’ collectebus bij de kassa geïntroduceerd in het online shoppen. Zo werkt het: Share a Gogo brengt de webwinkelier en een goed doel samen via een e-commerce softwarepakket. De webwinkelier implementeert het pakket in zijn webshop en ‘collecteert’ zo bij zijn klanten voor goede doelen die bij zijn webshop en bij zijn producten passen. Dus binnen het bestelproces kunnen mensen aangeven of ze slechts één euro willen doneren bij hun bestelling voor het gekozen goede doel.

De webwinkelier ontvangt aan het eind van de maand een overzicht van de donaties die via de digitale collectebus zijn gedaan en die hij dus moet overdragen aan Share a Gogo. Share a Gogo organiseert en zoekt de juiste projecten voor de webshop, onderhoudt de relaties met de goede doelen en houdt bij wat er per project, per webshop en per maand binnenkomt. Software, projectvoorstellen, logistiek en financiële afhandeling worden volledig gecoördineerd en uitgevoerd door Share a Gogo.

Dit initiatief is genomineerd voor een Innovation Award en al ruimschoots in het nieuws geweest voor de koppeling en hun initiatieven.

Het is super eenvoudig en je bent zo aangesloten bij Share a gogo met het goede doel dat bij jouw webwinkel en organisatie past. Dus wacht niet langer en neem contact op.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder