Magento Enterprise 1.13 & Magento Community 1.8

20 april 2013 Door Danny

Op de Magento Imagine e-commerce 2013 conferentie in Las Vegas is de nieuwste versie van Magento aangekondigd. Officieel heeft Magento alleen een nieuwe versie van Magento Enterprise versie 1.13 aangekondigd. Echter in de diverse documentatie wordt ook gerefereerd naar een nieuwe Community versie 1.8. Magento Enterprise 1.13 is op dit moment reeds beschikbaar. De eerste (niet stabiele) Community editie versie 1.8 zal nog in april beschikbaar komen.

De gehele release staat in het teken van performance, snelheid en schaalbaarheid. In totaal zijn er zo’n 350 verbeteringen en bugs opgelost.

Sneller afrekenen (Enterprise & Community)

Er hebben enorme verbeteringen plaats gevonden in het checkout proces. Hierdoor is een klant in staat sneller zijn order af te ronden. Het sneller kunnen afrekenen resulteert in een verbeterde klant ervaring en lagere uitval tijdens het afreken proces en dus voor een hogere conversie en meer omzet.

Verbeterde BTW berekeningen (Enterprise & Community)

Magento maakte regelmatig fouten met het afronden van de BTW. In de berekende BTW zat dan een paar cent verschil. Dit probleem behoort met de nieuwste versie van Magento tot het verleden. Het gehele algoritme voor het berekenen van de BTW is herzien, waardoor afrondingsverschillen niet meer ontstaan.

Indexering geoptimaliseerd (Enterprise)

Webwinkels met een zeer grote product catalogus liepen tegen problemen aan met de indexering van producten. Doordat dit proces traag verliep werden nieuwe en gewijzigde producten niet direct zichtbaar voor klanten. Door de introductie van incrementele indexering wordt de noodzaak verminderd om een volledige re-index uit te voeren. De meeste indexering operaties worden automatisch uitgevoerd, zonder dat de bezoeker van de webshop een verschil in performance merkt. Dit maakt het makkelijker om nieuwe producten toe te voegen en te bewerken, terwijl dit geen invloed meer heeft op de prestaties van de webshop.

Verbeterde caching (Enterprise)

De full page caching mogelijkheid van Magento Enterprise is verbeterd. Er wordt voor gezorgd dat pagina’s die nog in het cache geheugen zitten, maar niet meer geldig zijn doordat bijvoorbeeld het product is uitverkocht, uit de cache worden verwijderd. De verbeterde caching prestaties zorgen tevens voor een verminderde belasting van de server, waardoor de webshop meer bezoekers en orders kan verwerken.

Voor de volledige lijst met nieuwe functionaliteiten en additionele achtergrond informatie kan het artikel op de website van Magento worden bekeken.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder