Cream’s top 10 Apps

16 juli 2012 Door Danny

Wij houden van alles online & mobile. Wij zijn een jong bedrijf met een gezellig team. Tijdens de pauze’s en na werktijd proberen wij heel wat apps uit. Hieronder zijn onze all time favorites! 

De top 10!

1. Amazing Alex

2. Rumble

3. Songpop

4. Draw Some

5. Wordfeud

6. Angry Birds

7. Thuisbezorgd

8. Rush Hour

9. The Logo Quiz game

10. Pipelines

Amazing Alex

Amazing Alex is een spel gemaakt door de makers van Angry Birds. Het is een namaak van TIM ook wel “The Incredible Machine”. Een daverende favoriet uit het verleden. Wij zijn dan ook laaiend enthousiast dat deze app eindelijk uit is. Door verschillende attributen te plaatsen in een scherm leg je een parcours af. Met dit spel heb je te maken met “Out of the box thinking”, hoe gekker hoe beter! Het is de bedoeling dat je je doel bereikt. Zonder jouw toevoegingen stopt de “motion” en haal je het level niet. Welke level ben jij? Ken je het nog niet? Bekijk hier de promovideo.

Rumble

Rumble is een soort gelijk spel aan rolwoord. Je speelt tegen je vrienden of tegen een willekeurige tegenstander. Beide krijg je het zelfde veld met 15 letters. Met deze letters kan je eindeloos combineren. Hoe meer woorden hoe beter! Door met een “swipe movement” over het scherm maar je korte en lange woorden. Vergeet niet de extra punten letters te gebruiken. Ken je het nog niet? bekijk dan hier de introvideo. Doe je met ons mee? Marcelvw

Songpop

Songpop is een spelletje waar je een fragment van een pop nummer krijgt te horen. Binnen die paar seconden moet je zo snel mogelijk op de juiste naam komen van het nummer. Wees sneller dan je tegenspeler. Muzikaal aangelegd? Dan vind je dit zeker een leuk spel. Doe je met ons mee? Marcelvw

Drawsome

Drawsome(thing) is pictionary voor je mobiel en ipad. Je krijgt 3 keuze woorden die je mag tekenen. Hoe simpeler het woord hoe minder punten. Helaas waren wij in de oude versie al bij level 99 en ging het spel niet verder. Dus helaas.. zijn we gestopt als bureau. Maar het was leuk zolang het duurde. Heb je een ipad dan is het zeker aan te raden om het daarop te spelen. Meer ruimte voor detail. Sinds de laatste update ben ik zeker te spreken over de layout en nieuwe woorden! Ikzelf ben altijd nog uit te nodigen voor een tekeningetje 😉 Ken je het nog niet? Bekijk dan hier de promovideo.

Wordfeud

Wordfeud is eigenlijk gewoon scrabble. Maar dan wat makkelijker om stiekem op kantoor te spelen dan alle stenen op je bureau te leggen natuurlijk. Je hebt 7 letters op je plankje liggen en die plaats je op het speelbord. Het moet uiteraard in de correcte spelling zijn en van alle richtingen moeten de woorden kloppen. Probeer waardevolle letters te plaatsen op de TL-DL en TW – DW. (Drie)dubbel de punten! Het is al vrij passé… maar het heeft ons toch lang bezig gehouden.

Angry Birds

Angry Birds wie kent het niet. De leuke vogeltjes die je met een katapult weg slingert om alle groene varkentjes te vernietigen. Elke vogelsoort heeft een eigen specialiteit. Van een grote knal tot zich vermenigvuldigen in veel meer vogeltjes. Na vele versies kan je uren vooruit. De spelflow is erg snel, mooi grafisch vormgegeven en een leuk schattig speel element met vernieuwende levels. De geluidjes zijn lang aan te horen. Je hebt maar een beperkt aantal vogeltjes per level dus wees er zuinig op. Soms denk je… had ik het maar zelf verzonnen. Wij hopen dat ze nog een paar leuke versies uitbrengen.

Thuisbezorgd

Thuisbezorgd app. Een woord AWESOME! Heerlijk even geen zin om te koken, luxe lunch, een vrijdagmiddagborrel, een late Magento studiesessie. Wij maken er graag gebruik van. Veilig te betalen met IDEAL en het is zo op kantoor of thuis. Even in je regio kijken wat er in de buurt is, welke restaurants bezorgen en open zijn. Bekijk de recensies klik aan wat je wilt, wanneer het bezorgd moet worden en smullen maar. Even een like op facebook en je hebt alweer 20% korting. Daar houden we van. De online likeability ligt erg hoog bij dit platform. Gebruikersvriendelijk, shareability en netjes ontworpen.

Rush Hour

Rush Hour is een puzzel spel. Niets op tijd lekker schuiven tot dat je eruit bent. Het concept is dat je op een parkeerplaats staat en je kan alleen maar vooruit en achteruit. Alle geparkeerde auto’s staan in een barricade vorm voor je weg naar buiten. Jij bent het rode autootje en wilt naar buiten. Je begint bij de makkelijke levels waar je zo doorheen bent,. Met 5 keer schuiven kan je al naar het volgende level rijden. Maar eenmaal bij de expert level ben je soms pas binnen 70 verstuivingen klaar. Succes!

The Logo Quiz

The Logo Quiz game is een leuke app voor de ipad. Zo simpel maar zo briljant. Er leuk om op je gemak met een groep te spelen. Je krijgt een gedeelte van een logo te zien zonder de naam. Zo moet je raden van welk bedrijf het is. Bij ongeveer 1/3de van de logo’s unlock je de volgende level. Kom je er niet helemaal uit? Dan heb je nog altijd 3 hints. Toch echt super leuk als je alleen maar aan een streepje of typo kan zien welk merk het is. Er zijn hier meerdere apps van te vinden die het zelfde concept hebben.

Pipelines

Pipelines is een app ontworpen door Tim van der Helm en zijn klasgenoten als een schoolproject. Een bestaand concept maar dan in een andere setting. Sindsdien heeft Tim in zijn eigentijd meerdere apps ontwikkeld met de gekste concepten. Ken je de duivenmeneer? Zo niet? Houden zo…

*tip! Een van onze klanten heeft net zijn eigen app ontwikkeld. Super leuk om te zien hoe webwinkels ook met de trend mee gaan. Zoek hem eens op: Brinklicht.

Bedankt voor het lezen, wil je meer weten over wat ons inspireert bij Cream? Neem een kijkje achter de schermen.

Geschreven door Danny

Wil je meer informatie of gewoon eens met mij sparren? Je bent altijd welkom voor een goed gesprek.

Neem contact met mij op

100 gratis e-commerce tips

Lees snel verder